ΨΩΡΙΑΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!

Ίσως πριν μερικές δεκαετίες, η εικόνα και μόνο ενός ψωριοπαθή να του εξασφάλιζε δια βίου την απόρριψή του από τον εργασιακό στίβο μάχης. Ίσως το επάγγελμα του φούρναρη, του ζαχαροπλάστη, του σερβιτόρου, του μάγειρα και τόσα άλλα παρεμφερή και μη, να αποτελούσαν όνειρα καλοκαιρινής νυκτός για όσους μαστίζονταν από τη νόσο.

Τι συμβαίνει στις μέρες μας; Πόσο κοντά ή μακριά βρισκόμαστε σε επίπεδο ενημέρωσης, γνώσης, αποδοχής ή μη από το κοντινό παρελθόν; Έχουμε δικαίωμα στη εργασία; Στην όποια εργασία; Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που καλύπτει το φλέγον αυτό ζήτημα; Μπορούμε να μιλάμε για εργασιακά δικαιώματα και ποια είναι αυτά; Τι συμβαίνει στις περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα; Υπάρχει η σχετική πρόνοια για την αντιμετώπιση της; Ποια η θέση της πολιτείας; Τι είναι η Λευκή Βίβλος; Και πόσο κοντά ή μήπως μακριά απέχουμε από την πλήρη ενσωμάτωση αυτής και των διατάξεών της στην κοινωνία μας;

Πολλά τα ερωτήματα.

Ακόμα περισσότερα τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τόσοι συνάνθρωποι μας κατά τη συμμετοχή τους στο σημερινό σκληρό, απαιτητικό εργασιακό τομέα.


Σκοπός αυτής της ενότητας είναι να φωτίσει όσο είναι εφικτό αυτό το τόσο κρίσιμο θέμα, των εργασιακών δικαιωμάτων της πολύπαθης και δραματικά προοδευτικά αυξανόμενης οικογένειας των ανθρώπων με ψωρίαση.

Αν η κοινωνία αυτή θέλει να αποκαλείται εκσυγχρονισμένη, ευνομούμενη, ευαισθητοποιημένη, δεν έχει παρά να το αποδεικνύει συνεχώς μέσα από τη διαχείριση τέτοιου τύπου ζητημάτων. Η κοινωνία βέβαια, η κάθε κοινωνία, είμαστε εμείς. Εμείς καλούμαστε να αποδείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία και ωριμότητα, μέσα από τις απόψεις μας, τις σκέψεις μας, τις συναισθηματικές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΕΡΓΑΣΙΑ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ