Η αρχή του κακού
November 1, 2016
Ψωρίαση και δικαιώματα
November 14, 2016
Show all

Μέρα πρώτη. Πλησιάζοντας την πηγή.

1

 • Ώρα 9:00

  Πλησιάζω στην πηγή. Το νησί της Νισύρου ξεπροβάλει στο κάδρο. Το ενετικό κάστρο δεσπόζει στο ψηλότερο σημείο της χώρας, στο βάθος του ορίζοντα. Χαζεύω δεξιά αριστερά το τοπίο που αρχίζει να ξεθολώνει. Δεν αργώ να συναντήσω οπτικά τον προορισμό μου. Haritos Hotel. Είναι πολύ κοντά στο λιμάνι, σκέφτομαι. Λες να βρίσκομαι τόσο κοντά στη λύση του προβλήματος μου και να μην το γνωρίζω;
 • Ώρα : 10:00

  Ο Σωτήρης Χαρίτος με υποδέχεται στο ξενοδοχείο. Ένας καλοκάγαθος Νισυριανός με υποδέχεται στο νησί του, στο ξενοδοχείο του, στο σπίτι του. Βλέπει την κατάσταση του δέρματος μου. Η ψωρίαση βρίσκεται σε προχωρημένη μορφή πλέον. Με κοιτά σκεφτικός. « Δεν είναι τίποτα! Θα το πολεμήσουμε μαζί και θα φύγει», αποκρίνεται κάπως παρηγορητικά ο Σωτήρης και με οδηγεί στην πισίνα. Στην απέναντι πλευρά του δρόμου βρίσκεται η γεωθερμική πισίνα. Το μονίμως ανανεώσιμο νερό της περιέχει τα στοιχεία εκείνα που θα με βοηθήσουν να επανέλθω.

  Είναι γνωστό από την αρχαιότητα άλλωστε το νησί της Νισύρου για τις ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητές του, λόγω του υπεδάφους της αλλά και του ενεργειακού της πεδίου. Φαντάζει απόλυτα χαλαρωτική, και μάλλον θα είναι. Δεν έχω μόνο παρά να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι. «Γρήγορα! Άφησε τα πράγματα σου στο δωμάτιο και μπες στο νερό. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», ακούστηκε κάπως επιτακτικά η φωνή του Σωτήρη. Έφτασε η στιγμή, σκέφτηκα και κατευθύνομαι προς το δωμάτιο.

 • Ώρα 10:30

  Βρίσκομαι μέσα στο νερό. Το θειάφι και τα υπόλοιπα συστατικά του υπεδάφους που περιέχονται στο νερό επιδρούν στο ταλαιπωρημένο δέρμα μου. Με τσούζει λίγο αρχικά. Μέσα σε μερικά λεπτά όμως τα πάντα αλλάζουν.

  Η θερμοκρασία σταθερά στους 35 βαθμούς, με τονώνει. Τοποθετώ το σώμα μου στο σημείο παροχής του νερού. Απίστευτο υδρομασάζ. Απόλυτα ανακουφιστικό! Το απολαμβάνω. Θα πρέπει να αφήσω το σώμα μου να ξεκουραστεί εκεί μέσα για περίπου μια ώρα. Η θεραπεία μου ξεκινά. Καλή αρχή λοιπόν.

 • Ώρα 11:30

  Το πρώτο στάδιο ολοκληρώνεται. Το νερό προετοιμάζει το έδαφος για το δεύτερο μέρος της θεραπείας. Βγαίνω από την πισίνα αναμένοντας για τη συνέχεια. Οι πόροι του δέρματος μου έχουν ανοίξει και είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αυτό για το οποίο έχω κάνει όλο αυτό των πολλών ναυτικών μιλίων ταξίδι. Την ηφαιστειακή μάσκα. Πρόκειται για ένα σκεύασμα που περιέχει συνοπτικά όλα τα συστατικά του ηφαιστείου. Ο Σωτήρης απλώνει πάνω το ηφαίστειο ουσιαστικά. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, απλώνει στοργικά και με περίσσεια προσοχή τη λάσπη στα πληγωμένα σημεία. Σε λίγα λεπτά η μάσκα καλύπτει όλη την επιφάνεια του δέρματος μου. Συνδέομαι πλέον με το νησί. Και ελπίζω πως αυτή η σύνδεση θα αποτελέσει την απαρχή μιας σχέσης αγάπης και ανταπόδοσης. Πόσο θέλω να πετύχει…

Leave a Reply