ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Ξεκινώντας κάπου από τη μέση της ιστορίας. Δέκα τέσσερις μέρες παραμονής μου στο νησί. Δεκατέσσερις μέρες και νύχτες φορτισμένες με συναισθήματα, σκέψεις, ερωτηματικά, απορίες, διακυμάνσεις, εξάρσεις και υφέσεις. Δεκατέσσερις μέρες θεραπείας και περιήγησης. Η Νίσυρος αποτέλεσε αυτήν τη χρονιά για μένα τον υπέρτατο καλοκαιρινό προορισμό.

Εδώ σε αυτήν την ενότητα θα μεταφερθεί βιωματικά η διαδρομή μου. Ό τι ένιωσα, κάθε τι που με σημάδεψε, με αποδόμησε και με ξανάφτιαξε, οι άνθρωποι, η φύση, ο ρυθμός ζωής, η ψωρίαση, θα αποτυπωθούν πάνω σε αυτό το ηλεκτρονικό σεντόνι, που ονομάζεται Αγαπημένο ημερολόγιο.

Δεν τελειώνει όμως εδώ.Σίγουρα πρόκειται για μια βιωματική κατάθεση ψυχής, αδιαμφισβήτητα δεν στοχεύω στη χειραγώγηση κανενός αναγνώστη, προς καμία κατεύθυνση. Το μόνο που επιδιώκω είναι να “ανοίξω” την πόρτα μου σε σας, να εξωτερικευτώ, να μοιραστώ, να αποενοχοποιηθώ.

Η ψωρίαση είναι μια απλή πάθηση, ίσως λίγο πολυπλοκότερη, αλλά δεν παύει να είναι μια πάθηση και τίποτα παραπάνω. Η ψωρίαση δεν είναι ντροπή, δεν είναι τιμωρία, ίσως όμως αποτελεί μία ευκαιρία βελτίωσης, αυτογνωσίας, μεγαλύτερης επιθυμίας για ζωή.

Πιστεύω πως αποκρυπτογραφώντας και δημοσιοποιώντας μικρές άγνωστες σκοτεινές πτυχές του συναισθηματικού μου κόσμου, όλες προερχόμενες από την ψωρίαση και τα συνοδευτικά της αποτελέσματα, θα αποδείξω πρώτα σε μένα και μετά σε σας, πως η ψωρίαση δεν είναι ταμπού και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι.

Σας ευχαριστώ

J.S.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ