H ΤΑΙΝΙΑ

movie1

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΗΜΑΔΙΑ | Ταινία

fyllaraki-01

Σύντομη περιγραφή της παραγωγής και θεματολογία

fyllaraki-01

Στόχος ταινίας και σκηνοθετική προσέγγιση

Η Honeybee Productions ολοκλήρωσε την παραγωγή ενός βιογραφικού – δημιουργικού ντοκιμαντέρ, διάρκειας τριάντα (30) λεπτών, με τίτλο «Τα δικά μου σημάδια». Μέσα από το εν λόγω ντοκιμαντέρ προβάλλεται η καθημερινότητα ενός ανθρώπου που ενώ έχει ψωρίαση, δραστηριοποιείται, εργάζεται, λειτουργεί, υφίσταται. Χωρίς να αγνοεί το πρόβλημα, αγωνίζεται για να το καταπολεμήσει επιλέγοντας τη φύση ως σύμμαχο και γιατρό του σε αυτό το ταξίδι, ένα ταξίδι που λαμβάνει χώρα στο όμορφο νησί των Δωδεκανήσων, την ηφαιστειακή Νίσυρο.

Προβάλλοντας χωρίς προκατάληψη τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής, μέσα από την προσωπική του μαρτυρία, δεν κουκουλώνεται ούτε ωραιοποιείται το πρόβλημα, αντίθετα αναδεικνύεται. Η παρούσα παραγωγή, αναφέρεται σε ένα δερματολογικής φύσης θέμα με το οποίο δεν έχει εξοικειωθεί η ελληνική κοινωνία τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ενώ η θεματολογία στοχεύει στο να επηρεάσει το κλίμα ενοχής και εσωστρέφειας που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την ψωρίαση, βάζοντας το δικό της λιθαράκι στη μεταστροφή του αρνητικού προσήμου που έχει προκύψει.

Ταπεινά και με σοβαρότητα, το ντοκιμαντέρ αυτό, φιλοδοξεί να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των ανθρώπων με ψωρίαση, πατώντας σε αχαρτογράφητα νερά που κανείς δεν τόλμησε να αναδείξει μέχρι στιγμής. Στέκεται με σεβασμό στη δύναμη του ανθρώπου, μια εσωτερική δύναμη που πιθανόν να μην γνωρίζουμε πως υπάρχει, αλλά όταν εξωτερικευτεί είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα. Παράλληλα η δύναμη της εικόνας, αλλά και του λόγου αφυπνίζει το κοινό αίσθημα, ενημερώνοντας και πληροφορώντας το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.
Το προσωπικό αφήγημα ενός ανθρώπου που ταλαιπωρείται από μια δερματική νόσο όπως η ψωρίαση, η κατάθεση ψυχής αλλά και η διαδρομή του προς την εξιλέωση και τη θεραπεία, είναι οι γενικές κατευθύνσεις πάνω στις οποίες κινείται η εν λόγω παραγωγή. Μια παραγωγή που πέραν του θεματολογικού ενδιαφέροντος, διαθέτει και μια πολύ ισχυρή φωτογραφία. Ο συναισθηματικός κόσμος του πρωταγωνιστή εικονοποιείται από κάδρα ήπιας ή άγριας ομορφιάς ανάλογα με τη διάθεση του, και η τελική έκβαση της ιστορίας δεν έχει απαραίτητα μια θετική κατάληξη, αφήνει όμως ξεκάθαρα την έντονη επιθυμία για ζωή, προσδίδοντας μια αισιόδοξη οπτική.

fyllaraki-01

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσίκης
  • Σενάριο: Κωνσταντίνος Παπαπρίλης Πανάτσας, Γιάννης Σιταρίδης
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας, Εικονοληψία: Δημήτρης Ζησόπουλος
  • Editing: Κωνσταντίνος Χαλιάσας
  • Πρωτότυπη Μουσική: Κωνσταντίνος Χαλιάσας
  • Coloring: Νικόλαος Αναστασιάδης
  • Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Σιταρίδης

 Παραγωγή: HONEYBEE PRODUCTIONS

fyllaraki-01

Γεωγραφία γυρισμάτων

To μεγαλύτερο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στην περιοχή των Δωδεκανήσων και πιο συγκεκριμένα στο νησί της Νισύρου. Η κάμερα της ομάδας παραγωγής σκανάρει από άκρη σε άκρη το πανέμορφο αυτό νησί, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες. Μανδράκι, Νικειά, Εμποριός, απαράμιλλης ομορφιάς οικισμοί, παρουσιάζονται με κινηματογραφικό τρόπο, ενώ επίγεια και εναέρια πλάνα από το ενεργό ηφαίστειο του νησιού και την καλδέρα με το μεγαλύτερο υδροθερμικό κρατήρα στον κόσμο, τα Ιαματικά Λουτρά, το Παλαιόκαστρο, αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το τοπίο.